Proiecte

1. Centrul Comunitar de produse tehnico-medicale pentru persoane cu handicap

Centrul a fost deschis in Comuna Mircesti, in parteneriat cu Primaria Comunei Mircesti si  isi propune optimizarea serviciilor oferite catre persoanele cu handicap locomotor sau persoanele varstince cu posibilitati reduse de deplasare.

Grupul tinta: 100 persoane cu afectiuni locomotorii partiale sau totale (persoane cu handicap fizic, batrani, persoane care sufera temporar de afectiuni locomotorii) din zona orasului Roman (Roman si alte 6 comune limitrofe). Vezi galeria foto

2.  Activitati educationale si de socializare pentru copiii din satul Saveni – Jud. Iasi

a) excursie la Sinaia pentru copiii de la Scoala din satul Saveni. 30 copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani au petrecut 3 zile minunate la munte. Pentru majoritatea dintre ei a fost prima lor iesire din sat ; copii au urcat pe munte si au vizitat Castelul Peles; cea de- a treia zi au petrecut-o in “Paradisul Acvatic” din Brasov unde s- au distrat de minune.

“Am vazut un castel cum credeam ca exista doar in povesti. Cel mai mult mi-au placut tunurile care pazeau castelul; a fost pentru prima oara cand am vazut un tun adevarat” declara Andrei, unul dintre cei mici.

b) dotarea scolii cu rechizite, computer, materiale iginico sanitare; ca proiect de viitor ne propunem deschiderea in aceasta scoala a unui club pentru copii  in care sa se desfasoare activitati extrascolare;

c) “Vine, vine Mos Craciun”- Mos Craciun a venit incarcat cu daruri cum copiii nici n- au visat. Mosul a pregatit pachete frumoase cu dulciuri, fructe si jucarii pentru 70 de copii. Vezi galeria foto


3. Donatii materiale catre institutii

a) Spitalul de Neuro- Psihiatrie Roman – au fost oferite: 50 paturi de spital, materiale igienico- sanitare, carucioare;

b) Azilul de batrani din Bogdanesti Neamt – au fost donate 20 de saltele de pat, materiale igienico- sanitar si un porc pentru Craciun

c) Scoala din Gheraiesti – donatii materiale igienico sanitare;

d) Scoala din Iugani – donatii materiale igienico- sanitare, mobilier si jucarii;

e) Scoala din Halaucesti – donatii materiale igienico- sanitare Vezi galeria foto

4. Proiect special realizat impreuna cu Fundatia Serafim Olanda – Constructia si sustinerea unei gradinite din nordul Keniei

a) cumpararea materialelor de constructie necesare ridicarii unei gradinite pentru copiii din localitatea GUBA (120 km de orasul Marsabit)

b) realizarea constructiei (in perioada martie- mai 2010)

c) scoala va oferi educatie si hrana pentru un numar de aproximativ 50 copii

Fundatia Serafim va asigura plata profesorului si o masa calda pentru cei 50 de copii

Vezi galeria foto

5. Consiliere juridică

Fundatia Serafim ofera consiliere juridica , atât pentru ajutorul, medierea cât şi rezolvarea unor probleme de ordin juridic, dar şi pentru consilierea legală a unor situatii când aţi fost discriminaţi atât de ceilalţi membri ai societăţii cât şi de autorităţile locale sau centrale, datorita situaţiei sociale sau gradului de handicap pe care îl prezentaţi.

Vom incerca să răspundem într-un timp cât mai scurt solicitărilor dumneavoastră şi să vă fim de folos în rezolvarea problemelor voastre. Va rog să nu uitaţi că:

“1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

2) Nimeni nu este mai presus de lege.” Art.16 Constitutia Romaniei.

Proiect incheiat, desfasurat in perioada februarie 2011 – septembrie 2013.

6. Clubul Serafim

Clubul Serafim este un club initiat de catre Fundatia Serafim si are ca membri adulti cu diferite dizabilitati din satele invecinate orasului Roman.

Prin acest proiect, Fundatia Serafim doreste sa incurajeze comunicarea si socializarea persoanelor cu dizabilitati din mediul rural, oferindu-le acestora oportunitatea de a se cunoaste intre ele, de a se intalni regulat in Centrul de zi al Fundatiei si de a organiza impreuna diverse actiuni.

Citeste mai mult despre Clubul Serafim

7.Clubul Alcoolicilor in Recuperare Iasi

Începând cu data de 18 iulie, Congregaţia Don Orione şi Asociaţia Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare din Iaşi, au iniţiat şi în Roman un grup de suport pentru persoanele care au sau au avut probleme cu consumul de alcool şi pentru familiile acestora. Proiectul din Roman este realizat in parteneriat cu surorile Congregaţiei Slujitoarele Duhului Sfânt şi cu Fundaţia Serafim. Obiectivul clubului este să favorizeze creşterea şi maturizarea membrilor săi, îmbunătăţirea calităţii interacţiunilor umane la nivelul familiei (cu partenerul de viaţă, copiii, familia lărgită) dar şi la nivelul comunităţii locale.

Citeste mai mult despre Clubul Alcoolicilor in Recuperare

8. Gradinita Ecuador

In luna noiembrie 2010, Fundatia Serafim impreuna cu parohul regiunii Santa Lucia, Pr. Ioan Nicu Blaj, au inceput constructia unei gradinite in Duran, un sat ecuadorian din regiunea Santa Lucia, provincia Guayaquil. Din cauza lipsei de fonduri, dupa ce gradinita a fost ridicata, lucrarile au fost intrerupte fara a fi finalizate. Pe 7 noiembrie 2011, presedintele Fundatiei Serafim Romania a plecat in Ecuador, pentru a finaliza constructia gradinitei. Gradinita a fost inaugurata pe data de 7 decembrie 2011.

Citeste mai mult despre constructia Gradinitei din Ecuador

9. Daruind vei dobandi

Motivata de conditiile locale extreme de saracie din satul Duran, Ecuador, Fundaţia Serafim din Romania si-a propus să sprijine activitatea grădiniţei construita acolo. Pentru atingerea acestui obiectiv, Fundatia Serafim organizeaza diverse activitati de informare si sensibilizare cu privire la resursele materiale si educationale limitate ale populatiei din acest sat ecuadorian. In acest scop, imediat dupa inaugurare, Gradinita Serafim din Duran a fost infratita cu Gradinita Surorile Providentei din Iasi.

Citeste mai mult despre proiectul nostru – Daruind vei dobandi