Biblioteca vie

Posted by Fundatia Serafim Romania - May 1, 2012 - Activitati educationale, Proiecte sociale - No Comments
fundatia-serafim-roman-actiuni-socialei002

BIBLIOTECA VIE

Fundaţia Serafim a organizat pe 14 mai, in centrul orasului Roman, activitatea BIBLIOTECA VIE.

Contextul propunerii acestei activităţi:

Deseori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, ci, din contra, aceste diferenţe duc la etichetare, la crearea sau întărirea prejudecătilor, care în cele din urmă creează discriminare, suspiciune şi excludere. De aceea, credem că valorificarea diferenţelor dintre oameni poate să aduca o schimbare pozitivă în randul acestora.

Scopul activitatii a fost de a atrage atenţia asupra acceptării diversităţii umane.

Descrierea activitatii:

O CARTE VIE a fost de fapt o persoană care s-a pus la dispoziţia “cititorilor” pentru a împărtăşi experienţa sa de viaţă, în special legată de un aspect care în general antrenează stereotipuri, prejudecăţi, atitudini discriminatorii, cum ar fi: persoana cu dizabilitate, persoana instituţionalizată, etc.

CARTI VII, reprezentate de mai multe persoane care aparţin categoriilor care sunt cu usurinţă etichetate, au fost prezente în centrul orasului pentru a fi “răsfoite” de “cititorii” interesaţi.